Faber Master

Faber Master #mindenamiépítőipar

Faber Master #mindenamiépítőipar

10 lakásfelújítás ötlet valós otthonokból

Ha egyszerű, pénztárcabarát, mutatós és már kipróbált ötletek után kutat

2023. november 07. - Faber Master Kft

Az a baj azzal, hogy az ember a pinterest fotók alapján szeretne felújítani, hogy ott sokszor földi halandónak és normál méretekkel rendelkező lakásának nem megfelelő, meg nem valósítható ötletekkel találkozik.

De az ötletek begyűjtése akkor célravezető, ha minél több inspirációt szedünk össze, és azokat az inspirációkat nem lemásolni szeretnénk, hanem a saját lakásunk adottságai és az életünk igényei szerint a magunk képére formáljuk a tervezés során.

Ha ezt nem tudjuk , hogy kell már lehet találni a neten letölthető tervező füzeteket, amik végig vezetnek egy lakásfelújítás komplett folyamatán, hogyan kell az inspirációból egy felújítást megvalósítani.   

Hogy segítsünk elindulni ezen az úton, hoztunk 10 inspirációt, különböző ötleteket, a korábbi ügyfeleink valóságos felújításából, ami bármely otthonban kivitelezhető.

7d11941d-f891-4433-9efb-2584528bd8a4.JPG 

Konyhai hátfal

A konyhafelújítás során sokan elég bátortalanok és hátfalként egyszerű fehér csempét választanak. Pedig egy mintás vagy dekor csempe az egész hangulatot egészen megváltoztatja.

Egy polgári lakás felújítás során a konyhai hátfalként a tulajdonosok az egyszerű fehér konyha és fa munkapult mellé egy madaras, trópusi mintás díszcsempét választottak, ami egészen más stílusba vitte el az egyszerű konyhát.

 

img_9828.JPG

 

Élvédő díszként használva 

Ha nem vagyunk olyan bátrak, hogy mintás,  dekorcsempét válasszunk a konyha hátfalához, az egyszerű fehér csempe megfűszerezésére egy nagyon mutatós megoldás lehet, ha a csempe sorok közé, díszként egy élvédőt használunk.

Az egyik Ügyfelünk a konyha hátfal burkolásához használt eltolásban fehér csempét, és a sorok között egy rose gold élvédőt húzott végig, ami nagyon szépen harmonizált a fa munkapulttal.

 

1_1.jpg

 

Zuhany burkolás

A mostani fürdőszoba burkolások során sok tulajdonos választ fehér csempét a falakra, ami letisztult hatást kelt. Ezt sokan fahatású hidegburkolattal szokták a padlón kiegészíteni.

 De az épített zuhanyzók terjedésével, egyre több játékosság figyelhető meg a fal burkolás során.

Az egyik ilyen bevált és modern megoldás, ha a padló csempéjét felfuttatjuk a zuhanyzó falán, amely megtöri a fali csempe egyhangúságát, anélkül, hogy a fal és a padló csempe mellé egy harmadik csempét kellene kiválasztani  és kombinálni a burkolás során.

 fa3c9fde-56f0-4c59-a55f-6dfc61c422d3.JPG

 

Falfülke 

Minden fürdőszoba felújítás fontos lépése a tárolás megfelelő kialakítása. A mai fürdőszobákban ennek egyik fontos kelléke a falfülke, amely az épített zuhanyzó vagy a fürdőkád falába kialakított mélyedés, amiben tárolhatóak a pipere holmik.

Ennek kialakítása vakolással vagy építőlemezzel történhet, majd kiburkolásra kerül. A burkolás során a sarkok vagy gérvágással vagy élvédővel kerülnek kialakításra.

A falfülkét gyakorlatilag bármilyen hosszban el lehet készíteni, rakhatunk egy egybe függő hosszú falfülkét a zuhany falára, vagy két kisebbet a zuhanyszett két oldalára. A helyét és méretét a fal vastagsága és hossza fogja behatárolni.

 img_1018.JPG

 

Kád mögötti tároló

Maradva a fürdőszobai tárolásánál, van, hogy nincs lehetőség falfülke kialakításra, mert a fal túl keskeny.  

Egy fürdőszobafelújítás alatt, a kád és a fal közé építettünk egy tárolót. Ami rendhagyó volt benne, hogy a tárolót úgy építettük meg, hogy kicsit megemeltük a fürdőkádhoz képest.

Így alatta elfér a szennyeskosár, a felső polcon pedig tárolhatod a piperéket.

 

img_8284.JPG

 

Szekrénybe rejtett kamra

Tárolóból egy lakásban sosem elég. Elsősorban olyanból, ahol elférnek a nagyobb háztartási eszközök, mint egy porszívó, vagy akár egy létra.  

Egy polgári lakás felújítása során a konyha területéből ellopva alakítottunk ki egy külön tárolót.

A konyha az előszoba mellett húzódó hosszú helyiség volt, aminek a területéből ellopva felhúztunk benne egy új falat. Erre került rá egyik oldalról a konyhabútor egy része, másik oldalról pedig ez lett a kamra fala.

A kialakult új kis helyiséghez a folyosó felől nyitottunk egy falat. De annak érdekében, hogy az ajtó ne vegyen el sok helyet a területből a tulajok a folyosó falon elhelyezett beépített szekrénybe integrálták a tároló ajtaját.

  

img_5041.jpg

 

Díszlécek

Néha nem kell sok, hogy feldobjunk egy teret. Egy felújításunk alatt az étkező falát szerette volna kiemelni a tulaj, mert elég unalmas volt, de ez volt az első dolog, amit az ember látott a lakásba belépve.

Néhány egyszerű fa díszlécet vettünk a Praktikerben. Ezek 240 cm hosszúak általában. Ezeket méretre vágtuk és a már falon lévő lámpa köré helyeztük fel téglalap formában.

Felragasztottuk , majd, hogy egységes legyen átfestettük őket.

 

papp_papir_nappali_foto.jpeg

 

Lépcsőfal burkolás

Egy  modern stílusú házfelújítás során nagy fejtörést okozott a lépcsőfal dekorálása, amibe egy ajtót kellett integrálni, ami a tetőtéri mosókonyhához vezetett.

A fal egyik felére lamellás falpanelt használtunk, amibe egy falsíkban záródó ajtót rejtettünk el, így ez, amikor zárva van teljesen belesimul a fa lécek közé.

De, hogy ne legyen túl sok a szemnek a fa lécek monotonitása, a hosszú lépcsőfal másik oldalára kőburkolat került felragasztásra.

 img_3696.JPG

 

Parketta felújítás

Sokan óckodnak megtartani a régi parkettát, mert azt gondolják az ódivatú. Pedig sok esetben csak a rajta lévő lakk és az eltelt idő okozza.

A parketta teljes mértékben felújítható, csiszolással, és hézagkitöltés segítségével.

A végső hatást a lakkozás fogja megadni. A régi időkben főleg magasfényű oldószeres lakkot használtak, ami idővel eléggé megsárgult és ósdi hatást kölcsönzött a parkettának.

Ma már azonban kapható matt vizesbázisú lakk is, amely környezetkímélőbb és egy letisztult modern hatást ad a parkettának.

 

img_5039.jpg 

Konyhabútor festés

Ha már meguntad a konyhádat, de egy teljes csere nem jöhet szóba, könnyen felújíthatod a régi bútort, úgy, hogy még évekig tartós lesz és design-os.

Egy felújításunk alatt a régi konyhabútort megtisztítottuk, kijavítottuk a hibáit, megcsiszoltuk, majd krétafestékkel átfestettük az ajtókat.

A krétafestékek esetében fontos , hogy az alapozóját is használni kell, és a festendő felületnek zsír és pormentesnek kell lennie. Tovább arra is figyelni kell, ha csak az ajtót fested és a szekrényeket nem, hogy a korpusz is meg legyen festve, ellenkező esetben az ajtók mögött a színe ki fog látszani.

A festés során, akár fagittel eltűntetheted a régi fogantyúk helyét és feldobhatod a bútort új fogantyúkkal is.

 

faber_master.png

 

Ha felújítás előtt állsz, töltsd le ingyenesen a felújítás tervező füzetünket, és vegyél részt e-mail sorozatunkban, ahol 10 levélen keresztül hasonló felújításos ötleteket, és tippeket osztunk meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://fabermaster.blog.hu/api/trackback/id/tr10018253525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása