Faber Master

Faber Master #mindenamiépítőipar

Faber Master #mindenamiépítőipar

Lakásfelújítási ötletek

15 hely, ahonnan inspirációt szerezhetünk

2022. július 26. - Faber Master Kft

Az inspiráció az utunk mozgatórugója, ami alapján terveink születnek, lakásfelújítás ötletek pattannak ki a fejünkből. Elengedhetetlen, hogy egy lakásfelújítást vagy építkezést is ezzel készítsünk elő. 

Az internet és a közösségi médiák tér nyerésével, ma már ez könnyű feladat. Azt már mind tudjuk, hogy az instagramon például milliónyi magyar és külföldi felhasználót lehet találni, rengeteg tippel, lakásbemutatóval, hasznos információval, és egyre több blog is születik a témában.

Azt már nem mindenki tudja, hogy ma már vannak az interneten ingyenesen letölthető felújítás tervező füzetek is, ahol rendszerezhetjük és gyűjthetjük az ötleteket. És arra például biztos nem gondolunk, hogy egy internetes játék, a ruhatárunk, vagy egy film segíthet a felújításunk megtervezésében.

Összegyűjtöttünk 15 helyet, ahol mi elindulunk, amikor inspirációra, lakásfelújítás ötletekre van szükségünk: 

_dsc3008_1.jpg

/Kép forrása: Rahel Pásztor - Ferenc Residency/

Applikációk

Pinterest 

Talán ez a leginkább ismert mindenki számára, ahol több millió képet, hozzá tartozó cikket és videót lehet találni felújítás és építészet témában. 

Canva

Ez a program elsősorban design szerkesztő applikációként ismert, azonban rengeteg valós képet lehet találni rajta, amik közül kulcsszót beírva kereshetünk, és találhatunk izgalmas megoldásokat, lakásfelújítás ötleteket. A Canva arra is jó lehet, hogy az interneten talált szobák, vagy nekünk tetsző termékek képeit egy-egy oldalon Moodboard formájában egybegyűjtsük. Ez elsősorban azoknak segíthet, akik nem vizuálisak és szükségük van arra, hogy maguk előtt lássák egyben a termékeket, hogy összepasszolnak-e. A Canva használata nagyon egyszerű, de itt is találunk ingyen szerkeszthető design tervező sablont. 

kitchen-2.png

Youtube

Házbemutatók, csináld magad oktató videók a világ minden pontjáról. Amiről youtubeon nem találunk videót, az talán nem is létezik. Az egyik kedvencünk Lone Fox Home csatornája, aki saját diy projekttel újítja fel az otthonát, amit néhány Ikea termékből és egyszerűbb kézi szerszámok segítségével mi is meg tudunk valósítani. 

Redecor 

Ez egy elég rendhagyó, de hasznos tipp. A Redecor egy enteriör dekoráló játék, ahol előre meghatározott szobákat rendezhetünk be, a játék által felkínált ezernyi szín, bútor, berendezési tárgy által. Így nem csak szórakozunk és időt töltünk, de a nekünk tetsző stílusokat is kipróbálgathatjuk és saját lakásfelújításunkhoz is ötleteket meríthetünk. 

lakásfelújítás ötletek gyűjtéséhez használható internetes dekorációs játék

/Kép forrása: Redecor.com/

Weboldalak

Lakbermagazin

Az online magazinon rengeteg lakás bemutatót találunk, részletes leírásokkal és sok képpel. Amiért nagyon jól használható lakásfelújítás ötletek gyűjtésére, az a kereső motorja, mert a lakások között négyzetméterek szerinti csoportokban is kereshetünk. 

Octogon 

Az Octogon elsősorban építészettel és design foglalkozó magazin, ahol a legújabb és legérdekesebb trendekről olvashatunk . 

Konstruktív magazin 

Egy igazi szaklap az építkezők számára, ahol hasznos szakmai tudnivalókról olvashatunk. 

Lakáskultúra 

Az egyik piac vezető lakberendezési magazin, ahol megtalálhatunk minden témát ami lakással, építkezéssel, dekorációval kapcsolatos 

Filmek

Reality show 

A legizgalmasabbak azok a sorozatok, ahol a való életet és a munka során felmerülő tényleges gondokat és eljárásokat láthatjuk .

A Netflixen igazán sok ilyet lehet találni, és hát valljuk be, mi jobb annál, mint, hogy a kanapéról ötleteljünk az új kanapénkról.

Az eddigi 5 legizgalmasabb sorozat szerint 

Lakásfelújítás ötletek szerezhetőek a Studio Mcgee  Dream Home makeotver valóság showból

 /Kép forrása: People magazin/

Dream Home Makeover

A Studio Mcgee nevű amerikai belsőépítészeti studió projektjeit bemutató sorozat 2 évaddal, ahol a mozi szoba berendezésétől , a konyha átalakításáig, egészen a studiót vezető házaspár 2 emeletes álomotthonáig mindenféle projekttel találkozunk modern vidéki ház stílusban. Július 27-étől látható a sorozat 3. évada. 

Amazing interiors

Ha extravagáns megoldásokon törjük a fejünket, az Amazing Interiors igazán nekünk való lesz. A sorozat a nem szokványos terekre és megoldásokra összpontosít. Minden részben végig kísérhetünk egy éppen épülő ház projektet. 


Interior design Masters 

Egy lakberendezési verseny, ahol lelkes amatörők hétről hétre izgalmasabbnál izgalmasabb feladatokat kapnak, a bolt berendezésétől a kollégiumi szobáig, ahol híres szakmabeliek értékelik a megoldásaikat. 


Stay here

Szálláshelyek átalakítására összpontosít a sorozat, amely nagyon alkalmas lehet, ha esetleg befektetési célú ingatlan felújításán gondolkozunk. 


Tiny House Nation 

A műsorban lakókocsikat alakítanak át lakható térré. Ha ezt megnézzük, biztosak leszünk benne, hogy nincs lehetetlen, és nincs olyan, hogy túl kicsi tér. 

Korhű sorozatok

A netflixes sorozatok nézésének másik oka, hogy csodálatos korhű stílusjegyekkel berendezett enteriöröket láthatunk. A mai trendek között terjed egy olyan irány, ahol egy modernebb berendezést keverünk egy-egy régebbi kor tradicionális bútorával. Egy korhű netflixes sorozat például segíthet az otthonunk stílusának vagy egyik meghatározó darabjának irányát meghatározni, a barokkos stílustól egészen a 80-as évekig. Erre nagyszerű sorozatok, amik amúgy is szórakoztatóak a Bridgerton, a Vezércsel, vagy a Korona . 

Filmes enteriőrök

A filmek általánosságban ebből a szempontból nagyon sok inspirációt adhatnak, ha a sztorin kívül figyelünk a helyszínekre is. 

Az egyik nagyon inspiráló film etéren a Poligamy című magyar alkotás, ahol a főhős melletti nők változásával, a lakásuk stílusa is változik, és mindig igazodik az adott hölgy szereplő életviteléhez és egyéniségéhez.

Környezetünk

 

És itt érkezünk el a lakberendezés, lakásfelújítás ötletek legfontosabb inspirációjához, ami saját magunk és környezetünk. Mert minden szerzett és látott inspiráció nagyon hasznos, de az út végén az a lényeg, hogy a mi ízlésünkhöz, életvitelünkhöz, és szokásainkhoz mi illik. Ezért az inspiráció gyűjtésből nem szabad kihagyni például a saját ruhásszekrényünket, aminek stílusa kiindulópont lehet a lakás stílusának a meghatározásánál is, mert általában egy színes ruhatár, egy színes egyéniséget is tükröz, aki szívesen használ bohó, feltűnőbb kiegészítőket, mint egy minimalista szürke, fehér, fekete gardrobú személy.

Azt javasoljuk, hogy egy felújítás stílus tervezését azzal kezdjük, hogy vegyük alaposan szemügyre a saját életterünk, és gyűjtsünk össze mindent, amit jelenleg látunk és szeretünk benne. Ezekre alapozva érdemes tovább keresgélni pinteresten és egyéb helyeken. 

Keresgélés közben azonban sosem szabad elfelejteni két fontos dolgot. 

Először is azt, hogy az otthonunk saját magunknak kell, hogy tetszen és minket kell, hogy kiszolgáljon, mert nem egy magazinnak, vagy egy pinterest fotónak készül, így nem igazán számít, hogy megfelel-e a trendeknek, vagy mások ízlésének. 

A másik dolog pedig, hogy minden képet amit látunk fenntartással kezeljünk, mert az interneten megtalálható képek nem mindig a valóságot tükrözik. Azok számtalan photoshop trükkel, megfelelő világítással és retussal készülnek, egészen más körülmények között, mint a saját otthonunk, így sosem szabad a végeredményt az internethez hasonlítani, csak inspirálódni szabad belőle, és utána gyorsan elfelejteni. 

Ha érdekli Önnek milyen a lakberendezési stílusa, töltse ki az alábbi tesztet: 

kepernyofoto_2022-07-26_10_30_32.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fabermaster.blog.hu/api/trackback/id/tr9917891369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása