Faber Master

Faber Master #mindenamiépítőipar

Faber Master #mindenamiépítőipar

5 egyszerű, de mutatós ötlet a fürdőszoba felújításához

2023. május 18. - Faber Master Kft

Egy lakás felújítás során a legtöbb időt a felújítók a fürdőszoba megtervezésével töltik. Mert a felújítás után egy jó tíz évig biztos nem akarunk majd újra hozzányúlni. Ezért egy fürdőszobának megnyugtatónak, időtállónak és praktikusnak kell lennie egyszerre. 

Fürdőszoba felújítás terv

ÉPÍTETT ZUHANY

Ha fürdőszoba, akkor a világ általában két részre szakad. Az egyik tábor, aki el sem tudja képzelni az életét fürdőkád nélkül. A másik pedig, amelyik igen. Az utóbbi tábor 2023-ban már biztosan épített zuhany kivitelezését kéri a fürdőszobájába, és nem használ zuhanytálcát. 

Az épített zuhanynak több megvalósítási formája is lehet. Akár ötszögletű formában is elkészíthető, de bármilyen téglalap vagy hagyományos méretben is. A méretét az határozza meg, hogy milyen zuhanyajtó vagy pengefal kerül a zuhany köré. 

Ha kímélni szeretnénk a pénztárcánkat, érdemes előre gyártott méretű zuhanyfalat vagy kabint használni, így az egyedi méretre gyártás költsége nem terheli pluszban a költségvetést. 

Épített zuhany

Az ügyfeleink által megvalósított fürdőszoba ötletek között visszatérő elem, hogy az épített zuhany falán folytatódik akár részben, akár egész mennyezetig a padlólap. Ez megtöri a fali csempe egyhangúságát és kiemeli a zuhany részt. 

Ha épített zuhany kivitelezésen gondolkodik, olvassa el erről szóló részletes cikkünket.

FALFÜLKE 

A fürdőszoba ötletek közül nagyon praktikus megoldás mind zuhany, mind fürdőkád fal mellé kialakított falfülke. Ez gyakorlatilag egy mélyedés a falban, mely kiburkolásra kerül, és egy extra helyet ad a pipere cikkek tárolására. 

fa3c9fde-56f0-4c59-a55f-6dfc61c422d3.JPG

A falfülke burkolása nagyon aprólékos feladat, a pozitív sarkoknál élvédő használandó, vagy ha ezt nem szeretnénk, akkor gérvágás szükséges. 

LED VILÁGÍTÁS 

Akár a falfülke, akár a fürdőszoba falon végig vezethető egy led szalagos fény, ami nagyon szép hangulatvilágítást adhat este, egy habos fürdő kíséretében. Mivel vizes helyiségről van szó, csepp és vízálló fényszalagokat válasszunk. Akár gipszkartonba, díszlécbe, bútorba, falba, csempeburkolatba is be lehet szerelni a flexibilis LED szalagot.

Fürdőszoba ötletek egyike a Led szalag a fürdőbe

Ebből a fényből is választhatunk hideg, meleg és természetes fehér között, de ha bevállalós, akár színes fényű szalagot is választhat, amely egy megfelelő vezérlő segítségével a szivárvány számtalan színárnyalatát megjelenítheti a rejtett világítás keretében. 

CSEMPE SZÍNEK 

A legtöbb fejtörést általában a csempe színe okozza. A fürdőszobában alapesetben célszerű kerülni a harsány és élénk színeket.  A leggyakoribb választások a fehér , a világos és föld színek, de nagyon elterjedtek a márvány hatású csempék is. 

img_1746_2.JPG

img_9927.JPG

A legtöbb általunk felújított fürdőszobában a fehér és fahatású csempe kombináció, valamint a fehér és márvány valamint szürke kombináció volt a leggyakoribb. 

DEKORCSEMPÉK 

A fürdőszoba ötletek közül nem maradhatnak ki a dekorcsempék sem. Ezeknek az ára elég magas tud lenni, így nagy mennyiségben sok költségvetésbe nem fér bele, ezért ötletesen kell vele bánni. 

img_1018.JPG
img_7631_2.JPG

A legjobb megoldások, ha például a falfülkében használunk egy dekorcsempét, amely így nagyon látványossá teszi a falfülkét. De akár használhatjuk a fürdőkád mögötti fal teljes hosszában.  Ehhez használhatunk akár díszcsempéket, mozaikot, vagy 3D mintázatú , struktúrált csempét is. 

TERVEZÉSI TIPP

Bármilyen hangulatú fürdőszobát is szeretne, fontos, hogy ne a felújítás alatt, hanem előre tervezze meg a fürdőszoba részleteit. Mert minden menetközben történő módosítás sok többletköltséggel és a felújítás idejének elhúzódásával jár. 

A tervezés során az alábbi lépéseket érdemes betartani: 

1. Először gyűjtse össze az inspirációkat, majd abból válogassa ki a visszatérő elemeket. 

2. Ezután mérje fel az igényeit, hogy milyen szokásai vannak most és a következő években, melyek befolyásolják a fürdő használatát. 

3. Ezután mérje le a fürdőszoba méreteit és rajzolja fel a helyiség alaprajzát, akár kézzel, de ingyenes alaprajz készítő programok is könnyen használhatók, mint a floorplanner.

4. Az üres alaprajzra méretarányos bútorsablonok segítségével próbálja meg megtalálni az igényeinek és az ötletek alapján választott stílusnak megfelelő elrendezést. 

5. Ezután kezdje el  nézegetni a szükséges termékeket. A burkolatokat mindig nézze meg élőben, de javasoljuk, ha mód van rá, vegyen meg egy darab csempét és nézze meg abban a helyiségben ahol használni fogja, az ottani fények és körülmények között. Mert egy fehér csempe, rossz megvilágítás mellett szürkésnek, vagy egy nagyon fehér fal mellett bézsesnek hathat.

A felújítás megtervezésében a segítségére lehet az internetről ingyen letölthető felújítás tervező füzet. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fabermaster.blog.hu/api/trackback/id/tr4918126990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása